fbpx

Vergelijk en sluit de beste zorgverzekering over

Vergelijk en sluit de beste zorgverzekering over

Het einde van het jaar begint er weer aan te komen en dat betekent dat de premies van de zorgverzekeraars bekend zijn. Het is daarom weer tijd om te kijken of je van zorgverzekeraar moet wisselen en hoeveel dit dan oplevert. Het vergelijken van de verschillende zorgverzekeraars is erg aan te raden, vanwege de verschillen die de verzekeraars hebben voor verschillende prijzen. Het is verstandig om hier aandachtig naar te kijken en voor 31 december je keuze te hebben gemaakt, anders kan je niet zo makkelijk wisselen. Maar waar moet je op letten wanneer je een zorgverzekering gaat oversluiten? Niet iedere verzekering zit hetzelfde in elkaar en daarom moet je op verschillende punten controleren om niet alleen de goedkoopste, maar ook de best passende verzekering aan te houden.

Bespaar op je kosten

Elke zorgverzekering heeft zo zijn eigen premie. Deze premie kan hoger of lager liggen dan bij de concurrentie. Dit is ook te merken aan de premies van de zorgverzekeraars. De een daalt in de hoogte van de premie, de ander wordt iets duurder. En dat terwijl deze verzekeringen veel raakvlakken met elkaar hebben op wat er wel en niet verzekerd is. Stap over op de goedkoopste verzekering, die je eenvoudig kunt vergelijken via een vergelijkingssite op internet.

Controleer aanvullende pakketten

De basisverzekering vergoedt niet alles. Zo kunnen veel tandartskosten niet meeverzekerd zijn en dat zorgt ervoor dat je na de pijnlijke behandeling nog meer pijn in je portemonnee kunt voelen. Ook hier moet je goed letten op de prijs. Waar de premie van de basisverzekering voor het grootste deel gelijk is gebleven, zijn de kosten voor aanvullende verzekeringen gestegen in de laatste jaren. Heb je echt een behandeling nodig die niet via de basisverzekering vergoed wordt? Sluit dan ook een aanvullende verzekering af voor de vergoeding die jij nodig hebt. Je kunt deze aanvullende verzekering op dezelfde manier vergelijken als de basisverzekering, maar hier let je meer op wat er meeverzekerd is dan voor hoeveel. Toch let je ook op de prijs bij dezelfde bank als waar je vergoeding voor nodig hebt. Een aanvullende verzekering omtrent tandartskosten is altijd aangeraden, zodat je niet voor een grote verrassing komt te staan. Veel verzekeraars hebben aanvullende verzekeringen gericht op één categorie en daarmee kun je in één oogopslag zien welk aanvullend pakket geschikt is voor je.

Stap op tijd over

Zorgverzekeraars maken in november vaak al hun premies bekend, zodat je genoeg tijd hebt om over te kunnen stappen. Je kunt tot en met 31 december je abonnement opzeggen en aanvragen bij de nieuwe aanbieder. Het is altijd wel verstandig om van zorgverzekering te wisselen, omdat door slimme trucjes de zorgverzekeraar altijd een beter aanbod doet aan nieuwe klanten dan mensen die al een tijdje bij dezelfde zit. Je kunt offertes eenvoudig terugvinden en afsluiten via de vergelijkingssite, waardoor je nooit bang hoeft te zijn dat je teveel betaald voor je verzekering.

  • Reacties
  • 0

Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Meld u nu snel aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste updates kortingscodes en deals!