De dagelijkse boodschappen. Het is een behoorlijke kostenpost als je kijkt wat je er zo maandelijks aan kwijt bent. Je wil er uiteraard wel voor zorgen dat je alle benodigde levensmiddelen en andere producten in huis kan halen. Het leukste is dat je er ook nog wat op kan besparen. Want geld dat je niet aan boodschappen hoeft te besteden kan je weer gebruiken om onder andere leuke dingen van te doen. Geld besparen boodschappen dat wil iedereen. Daarom hier wat handige tips waarmee je echt wat geld gaat overhouden.
Maak een boodschappenlijstje
Het klinkt heel simpel maar zeg eens eerlijk hoe vaak lopen we niet zonder lijstje de supermarkt in? Over het algemeen genomen gebeurt dit best vaak. Zonder lijstje word je al snel verleid om impuls aankopen te doen. Maar ook met een boodschappenlijst is de verleiding soms groot. Daarom een tip probeer altijd een boodschappenlijstje te maken en probeer je er ook echt strikt aan te houden. Probeer de verleiding te weerstaan. Daarmee bespaar je echt wel wat op je boodschappen. Want als je een lijstje maakt weet je ongeveer wel wat je uitgaven zijn. Misschien maak je een lijstje aan de hand van een bepaald budget. Door de impulsaankopen kom je hoger uit.
Probeer kortingscodes en kortingsbonnen te gebruiken
Het vergt iets meer tijd maar je kan op deze manier een aardige korting krijgen. Ga op zoek naar leuke kortingsacties of codes. Kijk bijvoorbeeld hier op alle-kortingscodes.nl. Met een korting bon of code bespaar je echt. Een product wat je normaal voor de reguliere prijs aanschaft kan je nu kopen met een leuk kortingspercentage.
Artikelen die afgeprijsd zijn
Niet zonder boodschappenlijst naar de supermarkt. Toch mag je voor een ding licht afwijken van de boodschappenlijst en dat is afgeprijsde artikelen. Iedere winkel heeft wel producten die of kort aan de datum zijn of uit het assortiment gaan. Die kan je dan voor een leuke prijs aanschaffen. Vaak gaat er zo ongeveer een 35 of soms zelfs 50 procent van de daadwerkelijk prijs af. Maar koop dan wel alleen wat echt nodig is.
Een voorbeeld daarvan is: stel je hebt op je lijstje staan dat je prei gaat kopen voor het avondeten. In de winkel zie je dat de bloemkool afgeprijsd is. Dan wijk je af door in plaats van prei voor de goedkopere bloemkool te gaan. Maar je gaat dan niet in een keer tien bloemkolen meenemen omdat ze afgeprijsd zijn terwijl je eigenlijk niet weet wat je er mee moet. In het laatste geval kost het je uiteindelijk alleen maar meer. De prei vervangen door de afgeprijsde bloemkool levert je wel een mooi voordeeltje op.
Let op de aanbiedingen
Ieder winkel heeft wel een folder zowel online als op papier. Deze staan vol met aanbiedingen. Om geld te besparen kan je bij het maken van je boodschappenlijst kijken wat de aanbiedingen zijn. Daar kan je bijvoorbeeld je weekmenu op afstemmen of als er net iets op is aanvullen met een artikel of product dat in de aanbieding is. Eventueel kan je van lang houdbare dingen iets meer inslaan. Dan is het nu wel wat meer maar uiteindelijk over een lange tijd genomen ga je geld besparen op boodschappen. Omdat je het op een later tijdstip alleen voor de normale prijs zonder korting kan kopen. Met een beetje slim boodschappen doen zoals lang houdbare levensmiddelen inslaan als er een goede aanbieding is houd je echt wat geld over.
Goedkopere merken
Ben je altijd gewend om bijvoorbeeld koffie van een bekend A merk te drinken? Je kan hier echt wat op besparen door eens een goedkoper merk te proberen. Iedere supermarkt heeft een huismerk. Deze huismerken zijn altijd iets goedkoper dan een A merk. Maar ook buiten het huismerk vind je altijd nog andere goedkopere merken. Bij de meeste winkels staan deze helemaal onder in het schap. De si even bukken maar door te kiezen voor een goedkoper of huismerk bespaar je als je het maandelijks bekijkt een behoorlijk bedrag. Terwijl je echt niets hoeft in te leveren als het gaat over smaak en kwaliteit. Al is het misschien in het begin nog even wennen. Bij het zien van de kassabon ben je vast blij verrast. Op die manier houd je echt wat geld over.
Heb je het echt nodig?
Misschien klinkt het een beetje als een rare tip. Maar voor het geld besparen boodschappen is dit geen slecht idee. Bij het maken van je boodschappenlijst kijk je natuurlijk al in je voorraadkast en diepvries wat je bij moet gaan halen. Maar zeg eens eerlijk? Haal jij ook weleens eens wat extra voor het geval je onverwachts visite krijgt of om een andere reden. Waarvan uiteindelijk meer dan de helft ervan in de vuilnisbak verdwijnt. Ten eerste zonde voor het milieu al die voedselverspilling maar ook erg jammer van het geld wat je eraan besteed hebt. Koop niet te veel en kijk wat je met name van de verse producten echt gaat gebruiken of opeten. In plaats van te veel kopen en weggooien koop je wat echt nodig is en daarmee bespaar je ook wat geld op de boodschappen.
Kijk eens naar een goedkoper weekmenu met seizoensgroente en fruit en stem daar je boodschappen op af
Het is algemeen bekend dat als je aardbeien koopt in de winter dat je veel meer betaald als in het echte aardbeienseizoen, Dit is maar een klein voorbeeld van hoe je het weekmenu zo kan aanpassen dat je geld kan besparen op de boodschappen. In plaats van standaard te eten wat je normaal gewend bent, kan je ook eens kijken naar bijvoorbeeld seizoen groente en fruit die dan volop verkrijgbaar zijn. Door deze als vervanging in je weekmenu te gebruiken bespaar je echt weer een klein bedrag. Het leuke hiervan is ook dat je weer eens wat anders op tafel zet en je nog meer geniet van al de seizoenen. Maar boven al is het gewoon heel fijn dat je hiermee toch ook weer wat kan besparen.